Pojištění (nejen) na hory (skoro) zadarmo!

Přátelé, nezřídka se ptáte, jaké pojištění bych doporučil. Odpovídám posledních deset let stále stejně – Alpenverein!

Bývaly doby, kdy jsem byl ještě mladý a hloupý a trajdal po kopcích bez pojištění. Jak se ty kopečky postupně zvyšovaly, rostlo i riziko průšvihu. Došlo to tak daleko, že jsme se na jedné rakouské třítisícovce v zimě na sněžnicích (ano už jen to byla pitomost, do Alp jedině skialpy!) tak vytrápili, až jsem v závěru šmatlal už skoro úplně mimo a jen si v duchu říkal „ty blbče, když už se tu deset hodin trápíš, tak to nahoru vylézt musíš, protože když si tady zavoláš pomoc, tak aby sis pak na ten zásah horské služby vzal hypotéku“. Nakonec to dopadlo dobře, na vrchol jsme se vyškrábali, den pobyli ve winterraumu, trošku se zotavili a pak slezli zase dolů.

Nyní jsem sice stále mladý :-), ale už taky trochu chytřejší a bez pojištění nikam nelezu. Takže jsem si mezi léty 2011-2020 platil členství v Rakouském alpském svazu Alpenverein, protože o komplexnějším pojištění nejen na hory a nejen po Evropě prostě nevím.

Pro běžného cestovatele pokrývá vše, co je potřeba a to do výšky 6000 metrů nad mořem a délky cesty/expedice do 8 týdnů. Samozřejmě nad rámec tohoto se můžete připojistit.

Dále máte výrazné slevy na stovkách chat po celých Alpách.

Mimochodem jedno stále aktuální téma. Onemocnění způsobené covidem:
- je stejně jako jiné onemocnění pojištěné
- výdaje na nebytné lékařské ošetření i z lékařského hlediska nutného transportu ze zahraničí jsou pojištěné

Kompletní podmínky pojištění si projděte přímo na stránkách Alpenvereinu. Je toho spoustu, nic víc na drtivé většině svých akcí prostě nebudete potřebovat.

No a teď to téměř nejdůležitější! Cena pro nové členy na rok 2022 je snížená o 75%, na pouhých 445Kč ! ! !

Když zaplatíte do konce roku, máte pojištění již od zaplacení, takže i během září-prosince 2021!

Tahle vykutálená akcička platí pro nové členy. Do těch se mohu počítat také, protože díky koronáči a omezenému cestování jsem po letech Alpenverein na rok 2021 nezaplatil. Takže hurá, v pondělí jsem cvaknul nové členství a kartička Alpenverein už je pár dnů doma. No nekup to!

Poznámka pod čarou: Nejde o žádnou spolupráci či placenou reklamu, jen se snažím doporučit něco, co funguje. A ono to vážně funguje. Bohužel vím už o pár lidech, kteří se např. v Alpách při záchraně vrtulníkem proletěli. Zažít to nechcete, ale je lepší mít jistotu, že když už se něco semele, nezruinuje vás to.

Související odkazy:
Workshopy
Galerie
Facebook - michalbalada.com
Instagram - michalbaladacom

8. 4. 2024 - Přidal jsem nové fotky z Alp a Norska. Zbývá zaplnit poslední 2 místa na fotoexpedici do Oregonu.